Profiel

!FRAUDE WAARSCHUWING: Een persoon die onder de namen A. Jackson of S. Bell handelt misbruikt de naam van mijn bedrijf voor frauduleuze acties. Ik verklaar hiermee dat MS-Translations als eenmanszaak niet met andere vertalers samenwerkt. Hij/zij opereert op vertalerswebsites zoals Translator’s Café en UpWork en communiceert via Skype of Gmail!


MAIKE SOMMER M.A.

 

De oprichtster van MS-Translations, Maike Sommer, werd in Bielefeld, Duitsland, geboren en was al tijdens haar schoolperiode serieus bezig met de Engelse, Spaanse en Franse taal. De beslissing om taalkunde aan de Universiteit te Bielefeld te volgen lag dan ook voor de hand. Ze koos voor algemene en romanistische linguïstiek.

Tijdens haar studie verdiepte ze zich hoofdzakelijk in de sociolinguïstiek, een discipline die zich met taal in al haar verschijningsvormen zoals diverse codes, stijlen en jargons bezighoudt. Met haar uitgebreide kennis van functie en de kracht van taal is Maike Sommer perfect in staat teksten niet alleen te vertalen, maar ze ook op het hoogst mogelijke niveau te herschrijven en ze daarmee aan de behoeftes van de klant, de doelgroep en het individuele toepassingsgebied aan te passen.

Een gedeelte van haar studie volgde ze aan de universiteit van Alicante in Spanje en beschikt daardoor over uitstekende taalkundige vaardigheden in de Spaanse taal. Later heeft zij in Alicante veldonderzoek over het huidige gebruik van Valenciaans in Alicante gedaan en het verzamelde materiaal als basis voor haar proefschrift over bilinguïsme en code-switching gebruikt.

In 2000 haalde zij cum laude haar Master Degree. 

Na haar studie werkte Maike Sommer voor een aantal bedrijven in Duitsland en Nederland en verwierf zo ruime ervaring in het vertalen van de meest uiteenlopende teksten. In 2002 verhuisde ze naar Vlissingen, waar zij twee jaar later haar vertaalservice MS-Translations oprichtte.

Sindsdien heeft zij zich steeds meer op de vertaling van redactionele en publicitaire teksten gespecialiseerd en kan op een grote diversiteit aan door haar vertaalde websites, non-fictie boeken, magazijnen, presentaties zoals twee romans van de Nederlandse schrijver José Hennekam terugkijken. Tot haar klanten behoren alle vertaalbureaus die bij de gerenommeerde WCS-Group zijn aangesloten, waar ze als betrouwbare en competente expert voor boven genoemde gebieden bekend staat.

 

Maike Sommer spreekt Duits, Nederlands, Engels, Spaans en Frans.